Szilveszter van!

Egyre többen állunk ki a kutyákért, a madarakért és minden érző állatért, akik félnek a petárdázástól, a tüzijátéktól, a durranó hangoktól.

Kérlek ne petárdázz, mert félünk! – felirattal, ártatlan szemű kutyusokkal a háttérben.

De vajon tényleg csak az állatok félnek?

Vajon nem a lelkünk kiáltása is ez egyben?

 

Ezek a hangok… durranások, csattanások, robbanások, detonációk, lövések, háború, harcok, összeütközések, veszekedések, konfliktusok, feszültségek, összezördülések… ott mélyen legbelül ezeket a tudattársításokat végezzük, még akkor is, ha az egós énünk ezzel nem hajlandó szembe nézni.

S amikor kiáltunk az állatok nyugalmáért, akkor valójában a lelkünk békéjéért, a belső csendünkért (is) kiáltunk!

 

Ne arra figyeljünk, hogy a kívülről jövő propaganda azt szuggerálja, hogy most Szilveszter van, most ünnepelni kell, most bulizni kell, most hangoskodni kell! Inkább fordítsuk a figyelmünket arra, hogy egészen mélyen legbelül mi mire vágyunk?

Lehet, hogy elcsendesedésre… lehet, hogy befelé fordulásra… lehet, hogy az elmúlt év átgondolására és értékelésére… lehet, hogy most semmi másra nem vágyik a lelkünk, csak a csendre!

De lehet az is, hogy ünneplésre és vidámságra vágyunk, mert ehhez van most kedvünk. Viszont akkor is olyan hangra, olyan zenére vágyik a lelkünk, amivel együtt tudunk rezdülni, együtt mozdulni, amire öröm táncolni, amivel harmóniában és áramlásban vagyunk. Az is lehet, hogy most nevetésre és kacagásra vágyunk.

Ha tudunk kapcsolódni a belülről jövő érzéseinkkel, akkor tudjuk, hogy mire vágyunk most valójában és merjük azt tenni. Nem csak ma, hanem az év bármely napján. S nem hiszem, hogy tiszta szívéből, lelkének mélységéből bárki durranásokra, csattanásokra és félelmet keltő hangokra vágyna…

 

Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek csodálatos Óév búcsúztatást és egy olyan Boldog Új Évet, ahol mindannyian tudunk a szívünkkel – lelkünkkel kapcsolódni! Kívánom, hogy az Új Esztendőben mindannyian meg tudjuk hallani a szívünk szavát és merjünk e szerint dönteni és élni!

 

Szeretettel,

evima